צרו איתנו קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם לשיחת יעוץ אנונימית

    גמילה מסמים קלים וקשים

    אם אתם או אדם הקרוב אליכם סובלים מהתמכרות לסמים, אל תהססו לפנות לעזרה. מרכז "ניקה נגמלים" מספק מענה מקצועי מקיף לסובלים מהבעיה. לייעוץ ראשוני אודות גמילה מסמים צרו קשר ועשו שינוי חיובי בחייכם.

    בעיות הנובעות מהתמכרות לסמים קלים

    קרא עוד

    כיצד בוחרים את מכון הגמילה המתאים?

    קרא עוד

    איך מתחילים תהליך גמילה?

    קרא עוד

    התנהגות או חומר, קשה או קל – סוגי התמכרויות

    קרא עוד

    בעיית ההתמכרות לסמים וחומרים אסורים

    קרא עוד

    קנאביס – לא מה שחשבתם

    קרא עוד

    ההשלכות של התמכרות לסמים ודרכי ההתמודדות

    קרא עוד

    האלכוהול זמין ומסוכן

    קרא עוד

    קרובי משפחה – איך מתכוננים לתהליך גמילה?

    קרא עוד

    מחפשים עזרה עבור יקירכם?

    קרא עוד

    מי צריך מכון גמילה?

    קרא עוד

    להיגמל מסמים זה לא חלום, זאת מציאות

    קרא עוד

    מגיע לכם לחיות אחרת – החיים ללא התמכרות

    קרא עוד

    כל מה שחשוב שתדעו על גמילה מהסם

    קרא עוד

    אתם לא חייבים לחיות ככה – יש פתרון להתמכרות לסמים

    קרא עוד

    זקוקים לגמילה? יש לכם מקום בטוח

    קרא עוד

    מרכז גמילה מסמים ואלכוהול בצפון

    קרא עוד

    תרופות שהן המחלה

    קרא עוד

    איך מטפלים בהתמכרות?

    קרא עוד

    הזמינות הבלתי נסבלת של הסם

    קרא עוד

    התמכרויות קשות מסמים קלים

    קרא עוד

    תהליך ארוך של גמילה מסמים אך משתלם

    קרא עוד

    מה הם תסמיני גמילה מקוקאין?

    קרא עוד

    תסמיני גמילה מהרואין

    קרא עוד

    תסמיני גמילה מאופיאטים

    קרא עוד

    באילו שיטות גמילה מסמים נשתמש בתהליך?

    קרא עוד

    מרכז גמילה מסמים לנוער

    קרא עוד

    מה הם שלבי גמילה מסמים?

    קרא עוד

    טפלו בבעיות שלכם בהקדם

    קרא עוד

    גמילה מקוקאין תסמינים

    קרא עוד

    גמילה מסמים קלים תופעות לוואי

    קרא עוד

    גמילה מחשיש

    קרא עוד

    תהליך של גמילה מסמים בכפייה

    קרא עוד

    גמילה מתרופות אופיואידים

    קרא עוד

    תוכנית מעולה לגמילה מסמים

    קרא עוד

    גמילה מפרקוסט

    קרא עוד

    גמילה מסמים ללא תשלום

    קרא עוד

    גמילה מתרופות נרקוטיות

    קרא עוד

    גמילה ממתדון

    קרא עוד

    גמילה מהרואין

    קרא עוד

    גמילה טבעית מסמים

    קרא עוד

    גמילה מאופיאטים

    קרא עוד

    גמילה ממריחואנה

    קרא עוד

    גמילה מנייס גאי

    קרא עוד

    גמילה מקוקאין

    קרא עוד

    גמילה: לטיפול בהתמכרויות לסמים השונים

    מכון הגמילה ניקה נגמלים מתמחה בגמילה מסמים על סוגיהם השונים. לכן, אם אתם (או אדם הקרוב לכם) מתמודדים עם בעיית השימוש בסמים, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר בהקדם ולקבל ייעוץ מקצועי שיסייע לכם להתמודד עם הבעיה באופן מבוקר, מנוטר וטוב ככל האפשר.

    גמילה מסמים קלים

    המונחים סמים קלים וסמים קשים אינם רשמיים, ובעיקר משקפים תפיסה ציבורית. למעשה ההגדרה שלהם היא שרירותית ובעלת קריטריונים לא מוגדרים, ובגללה אנשים נוטים לחשוב שסמים קשים הם חזקים, ממכרים ומסוכנים, ואילו סמים קלים הם בעלי השפעה מועטה בלבד על הגוף, אינם ממכרים ואין כל רע בשימוש בהם. למעשה, מדובר בתפיסה שגויה ואפילו מסוכנת. שמעתם פעם את המושג "פיכחון קליפורניה" (“California sober”)? מדובר במונח שטבעה הזמרת דמי לובאטו בריאיון לגבי המאבק שלה בהתמכרויות. לדברי הכוכבת, מדובר בסוג של פיכחון המתאים לאנשים שקשה להם להימנע לחלוטין מחומרים משני תודעה, והם נמנעים מסמים קשים אך מרשים לעצמם להתשמש בסמים קלים כמו מריחואנה או אלכוהול. מסתבר שרבים מאיתנו בוחרים בסגנון החיים הזה, מתוך המחשבה השגויה שאין כל רע בשימוש בסמים קלים. בניגוד לסטיגמה, לעיתים קרובות נדרשת לרבים גמילה מסמים קלים אך הם אינם כלל מודעים שהם מכורים וזקוקים לטיפול.

    גמילה מסמים קלים היא לא קלה

    כאמור, שימוש תדיר בסמים קלים אינו מומלץ. לפניכם מספר סיבות לכך:

    • סמים קלים עשויים להיות הרבה יותר ממכרים ומסוכנים מכפי שנהוג לחשוב. למשל, שימוש תדיר במריחואנה נמצא כקשור לשביעות רצון נמוכה מהחיים, בריאות נפשית ופיזית לקויה, בעיות בין אישיות, קשיים בחיי העבודה ועוד. אלכוהול (שיש המחשיבים לסם קל) עשוי להיות ממכר ביותר, והגמילה ממנו אפילו מסכנת חיים.
    • גמילה מסמים קלים עשויה להיות מאתגרת במיוחד, כיוון שהם נפוצים ומקובלים מבחינה חברתית, כך שקשה להימנע מהם. בנוסף,
    • נטילת סמים קלים גם עלולה להוביל לשימוש בסמים קשים ומסוכנים אף יותר, במיוחד מאחר שההבחנה בין שני הסוגים שרירותית כל כך. האם פטריות הזיה נחשבות לסם קשה? ומה לגבי משככי כאבים? כאשר אדם שנוקט בגישה של "פיכחון קליפורניה" עומד בפני התלבטות לגבי נטילת סם חדש, כל שעליו לעשות הוא להחליט שמדובר בסם קל, וכך אין לו שום סיבה להתרחק ממנו.
    • כדי להיגמל מסמים, יש לחשוב על התמכרות כעל הפרעה כרונית. אדם שנגמל מסמים צריך להתנזר מהם לחלוטין במשך כל חייו. ההתייחסות לסמים מסויימים כ"קלים", עלולה לגרום לאדם שהתנקה מסמים להשתמש בהם, ובך למצוא את עצמו שוב על מסלול ההתמכרות.

    ההצלחה כרוכה בעזרה בדרך

    אם אתם או אדם הקרוב אליכם סובלים מהתמכרות לסמים, אל תהססו לפנות לעזרה על מנת להצליח לצלוח את תהליך הגמילה הלא פשוט כלל. מרכז ניקה נגמלים לגמילה מהתמכרויות מספק מענה מקצועי מקיף לסובלים מהבעיה וישמח להעניק גם לכם טיפול מקיף, מכיל ומבין.

    מוסד הגמילה הנכון יכול להציל את חייכם

    ניקה נגמלים – מוסד גמילה מסמים ואלכוהול כמו גם התנהגויות הרסניות כמו הימורים כפייתיים והפרעות אכילה אשר ממוקם בפתח תקווה בשכונה שקטה המאפשרת שמירה על דיסקרטיות. אם אתם רוצים לקבל טיפול מסור, אדיב ומקצועי, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר, להתייעץ, לשאול ולקבל ייעוץ ראשוני וטיפול איכותי ומקצועי.

    מכון גמילה מסמים קלים

    על אף שסמים קלים נראים כיום כעניין לא רציני ואפילו כחלק מהנורמה, בבילויים חברתיים ובכלל, קיימת כיום הסכמה כוללת בין כל החוקרים והמומחים להתפתחות כי לשימוש קבוע בסמים קלים אצל בני הנוער, במיוחד לאור העובדה כי הם שרויים בתקופת חיים הנחשבת לרגישה מבחינת התפתחותם הנוירולוגית, תפקיד כבד-משקל בפגיעה פוטנציאלית בהתפתחותו התקינה של המוח. מחקרים נוספים שפורסמו בלא מעט מגזינים וכתבי עת רפואיים, מורים גם על כך כי סיכוני ההתאבדות בקרב בני הנוער המעשנים מריחואנה, למשל, נחשבים כגבוהים עד לפי 3.5 יותר מאלה של בני הנוער שאינם מעשנים את הסם. גם הקשרים בין השימוש בסמים קלים לבין תופעות כמו דיכאון או מחשבות אובדניות, הוכח כגבוה בכ-50% אצל בני הנוער המשתמשים באותם סמים קלים. על אף שמרבית החוקרים לא יטענו לקשר סיבתי מובהק בין עישון הקנאביס לדוגמה בקרב מתבגרים לבין נטיות אובדניות, עצם הקורלציה בנתוני המחקרים אמור לעורר דאגה ולהדגיש את הצורך בטיפול במסגרת מכון גמילה מסמים קלים לצעירים אשר צורכים קנאביס.

    מכון גמילה מסמים קלים – מדוע הוא נדרש?

    כיום, על פי המחקרים השונים קנאביס נחשב לסם ה"קל" הנפוץ ביותר בשימוש בקרב בני הנוער. נזקי עישון הקנאביס בגיל ההתבגרות נגרמים בשל עצירת ייצור חלבון ספציפי בגופם החיוני מאוד להתפתחות המוחית של הנער או הנערה בעקבות צריכת הסם. בקרב בני נוער הנוהגים לעשן בקביעות מאופיינת פגיעה קוגניטיבית ארוכת-טווח ומשמעותית, שעלולה להתבטא בעיקר בליקויי זיכרון ובהפחתת יכולתם של הנער או הנערה לווסת את דחפיהם. תופעה נוספת המקושרת לשימוש בסמים קלים ואף היא יכולה להיות זרז לפניה אל מכון גמילה מסמים קלים, היא העלייה העצומה שחלה בשיעורי בני הנוער הנזקקים לאשפוזים פסיכיאטריים במדינות בהן נכנסה הליגליזציה של עישון קנאביס. הנתונים מורים כי במדינות כאלה, עלה מספרם של בני הנוער המתאשפזים על רקע שימוש קנאביס פי ארבעה.

    מכון גמילה שיסייע לגמילה ארוכת טווח

    אם אתם מתמודדים עם בעיית שימוש בסמים קלים או שאדם יקר לכם מתמודד עם בעיה כזו, אתם מוזמנים ליצור קשר עם מכון הגמילה מסמים ואלכוהול ניקה נגמלים הנמצא בפתח תקווה, ולקבל ייעוץ ראשוני וטיפול מקצועי ומכיל בנושא.

    גמילה מסמים קשים

    • דחף עז לצרוך את הסם, בתדירות הולכת וגדלה.
    • נטילת כמויות גדולות יותר של הסם על פני תקופה ארוכה יותר מהמתוכנן.
    • עיסוק אובססיבי בדרכים להשיג ולצרוך את הסם.
    • כניסה לבורות כלכליים על מנת לממן את הצריכה ההולכת וגדלה.
    • אי עמידה בהתחייבויות ונטישת תחומי אחריות.
    • התנהגויות לא אופייניות כמו גניבה או הונאה על מנת להשיג כסף.
    • נהיגה או ביצוע פעילויות מסוכנות אחרות תחת השפעת הסם.
    • התבודדות והתרחקות מבני משפחה וחברים.
    • התדרדרות בבריאות הגוף והנפש.

    המונחים סמים קלים וסמים קשים אינם מדעיים או רפואיים, והם מבוססים בעיקר על תפיסה חברתית. למרות ההגדרות השרירותיות, ניתן לומר באופן כללי שסמים קלים הם מקובלים יותר מבחינה חברתית, ונחשבים (שלא תמיד בצדק) לבטוחים יותר וממכרים פחות. בקבוצה זה נכללים בדרך כלל חומרים כמו קנאביס, חשיש, ולעיתים גם אלכוהול וניקוטין. סמים קשים, לעומת זאת, הם בעלי השפעה חזקה יותר על הגוף, הם ממכרים מאד ותופעות הלוואי שלהם חמורות. דוגמאות נפוצות לסמים כאלה הם הרואין, קוקאין ומתאמפתמינים. להתמכרות לאותם חומרים קשים יש מספר סימפטומים חמורים, המקשים גם על גמילה מסמים קשים:

    גמילה מסמים קשים היא לא תהליך ליניארי

    תהליך גמילה מסמים קשים הוא מאתגר לגוף וגם לנפש, ומומלץ ביותר לקיימו במסגרת טיפולית מוסמכת. התהליך בדרך כלל כולל מספר אלמנטים:

    • ניקוי רעלים: המנעות מוחלטת (בהדרגה או בבת אחת) מן הסם עד ליציאת כולו מין הגוף. תהליך זה מלווה בתסמיני גמילה כמו רעידות, כאבים, הקאות ואפילו התקפי עוויתות.
    • תכנית טיפול נפשי: גמילה פיזית כשלעצמה אינה מספיקה, שכן היא אינה מונעת שימוש חוזר בסם. גמילה אמיתית מתרחשת כאשר מתנתק הקשר התלותי בין האדם לבין מושא ההתמכרות שלו. למטופלים שונים תותאם תכנית טיפול שונה, כאשר במרבית המקרים השיטה המוצלחת ביותר היא טיפול קוגנטיבי-התנהגותי. טיפולים אפשריים נוספים יכולים להיות טיפול קבוצתי, ייעוץ תעסוקתי, טיפול משפחתי ועוד.
    • טיפול המשך – התמכרות היא הפרעה כרונית, ואדם שנגמל עשוי למצוא את עצמו נגרר שוב לצריכת חומרים מזיקים. לפיכך מומלץ שלא לוותר על סביבה טיפולית תומכת במסגרת כלשהי גם בהמשך החיים.

    התחילו בתהליך השינוי

    השאירו פרטים ונחזור אליכם לשיחת יעוץ אנונימית

      קידום אתרים